Ekskurzija 2018 – Sarajevo, Mostar, Dubrovnik i Budva

Ekskurzija 2018 – Sarajevo, Mostar, Dubrovnik i Budva

Učenici srednje škole Hipokrat iz Novog Pazara išli su na organizovanu školsku ekskurziju i tom prilikom obišli 4 prelepa grada: Sarajevo, Mostar, Dubrovnik i Budvu.

Prvi dan je proveden u Sarajevu u obilasku Baš čaršije, Gazi Husrev-begove džamije, Većnice, Vrela Bosne i panoramskom razgledanju grada. Drugog dana na putu za Mostar obišli smo Blagaj, Vrelo Bune i Tekije. U Mostaru smo se upoznali sa znamenitostima starog grada (Kameni most i stara čaršija), a veče proveli u noćnom izlasku. Trećeg dana krenuli smo za Dubrovnik, obišli glavnu ulicu i trg Stradun. Odatle smo put nastavili prema Kotoru, uživali u panoramskom razgledanju Bokokotorskog zaliva i Kotora, a dalje nastavili prema Budvi i veče proveli u obilasku starog grada. Poslednjeg četvrtog dana prošetali smo Podgoricom, obišli šoping centar Delta i preko Bjelog Polja i Rožaja vratili se u Novi Pazar.

Nakon 4 dana putovanja, druženja i upoznavanja sa različitim kulturnim i prirodnim znamenitostima učenici jedva čekaju organizaciju sledeće ekskurzije.

Podeli

Leave a comment